Traductor

dimecres, 12 de juny del 2013

Florejacs. La Segarra-Ruta dels Castells del Sió


Florejacs és un poble que pertany al municipi de Torrefeta i Florejacs. Es tracta d'una petita vila closa en la qual destaca, a més del traçat medieval del seus carrers, el castell, que data del segle XI i es troba sobre el basament de l'antiga muralla,  en un dels extrems del poble.


Una de les característiques de Florejacs, a més d'un nucli antic que sembla que pràcticament no ha canviat amb el pas dels anys, és que cada casa té un nom, o un malnom, tan típic dels pobles, amb què es coneix a cada casa i cada família.



En aquest poble s'ambienta la llegenda de la Dama de Florejacs, una dona molt bella però molt malvada que vivia al castell de Florejacs. Coneixedora de la bruixeria, convertia els seus amants en flors una vegada havia consumat amb ells, i anava plantant les flors al seu jardí. Va arribar un moment però, que aquests actes van arribar a oïdes del rei i la Dama va acabar essent executada.




Cada any es rememora al poble la lleganda de la Dama de Florejacs durant la celebració de la Fira de la Flor, on es representa l'obra de la Dama de les Flors, que va ser recollida, entre d'altres, per Joan Amades i Josep Maria Espinàs.



Entrades més populars