Traductor

dijous, 21 de febrer del 2013

Concabella. La Segarra- Ruta dels castells del Sió

El petit poble de Concabella, situat al marge dret del riu Sió, pertany al Municipi d'Els Plans de Sió i forma el conjunt de Concabella i Ratera juntament amb el nucli de Ratera

A la vila hi trobem el Castell de Concabella, que és el castell fortificat més gran de la comarca i allotja  a la part alta el Centre d'Interpretació del Castells de Sió, un museu que ajuda a comprendre tot allò relacionat amb la història al voltant dels castells del riu Sió.

dimecres, 13 de febrer del 2013

La Segarra. Ruta dels Castells del Sió


La comarca de la Segarra és per admirar-la de manera pausada, assaborint-la, coneixent l'inacabable patrimoni que s'hi allotja, i camuflant-nos entre les mil i una tonalitats dels seus paisatges.

Amb molta raó, la Segarra és coneix sota el lema 'una terra de passada, i una passada de terra'. Més de cent fortaleses custodien  el territori, però la proximitat als Pirineus, fa que de vegades es vegi com un immens secarral sense gaire coses per oferir-nos més enllà de l'Àrea de Guissona i la celebració l'Aquelarre de Cervera, que és el què tothom coneix, en major o menor mesura.

Res més allunyat d'aquest concepte. Des de qualsevol punt elevat, podem divisar un territori que sembla infinit, que canvia de colors segons com s'aixeca el dia, i que cada dia ens ofereix una vista diferent, quan plou, quan fa sol, o quan el cel està enboirat. 

Entrades més populars