Traductor

dimarts, 25 de març del 2014

Aix en Provence - Provence i Côte d'Azur

La bonica vila d'Aix s'ha convertit amb el pas del temps en la zona on resideixen les persones adinerades de Marsella que no volen viure a la gran ciutat, però que alhora no poden prescindir-hi. El cert és que allà no trobareu grans monuments per veure, més aviat una ciutat molt acollidora i tranquil·la que resulta molt agradable per passejar.


El centre neuràlgic de la ciutat és el Cors Mirabeau, una encantadora rambla rodejada d'arbres que abasteix d'ombra els dies més calurosos i asolellats de l'estiu.

La gran quantitat de places amb fonts que hi ha repartides per tota la ciutat aporten una sensació de frescor molt agradable i necessària durant els estius provençals.




 El centre històric, semi-peatonal, és ple de restaurants, terrasses, llibreries, botigues d'artesania i diversos museus. Cada racó convida a descobrir aquest ambient senyorial rodejat de mansions i cases nobles.

La Catedral de Sant-Saveau es troba on abans hi havia la ciutat romana. Va ser construida entre els segles V i XVII, així que el que trobem és un conjunt totalement eclèctic. El claustre és del segle XII.



Un dels raconets imprescindibles de la vila és sens dubte la Place d'Albertas. Aquesta preciosa plaça empedrada és del segle XVIII, i la disposició dels seus edificis senyorials i de la font central, li donen un caire teatreal encantador.


No podem oblidar que Aix-en-Provence és la ciutat natal del pintor Cézanne. A la ciutat es proposen diferents rutes i itineraris per visitar els llocs on va viure i treballar l'artista. Podeu trobar tota la informació aquí.

Entrades més populars