Traductor

dimarts, 12 de novembre del 2013

Blogtrip pel Parc del riu Llobregat


L'Àrea Metropolitana de Barcelona amb la col·laboració de la revista Descobrir, van convidar-nos a una vintena de bloggers el passat 5 d'octubre a fer un blogtrip per visitar el Parc del Llobregat, una zona que tots els habitants de les rodalies de Barcelona tenim molt a prop, però que ens és ben desconeguda.

Des del Pont del Diable de Martorell fins a la desembocadura al mar, el Llobregat passa per un total de 16 de municipis al llarg de 30 quilòmetres. La nostra ruta va començar a l'estació de ferrocarrils de Sant Boi de Llobregaton l'empresa Biciclot ens esperava per deixar-nos les bicicletes. A part del personal de l'AMB i de la revista Descobrir, també ens esperava la monitora ambiental d'Argelaga Serveis Ambientals, la Pilar, per acompanyar-nos durant aquest últim tram del riu.



Vam començar la ruta pel marge dret del riu, el Parc Fluvial de Sant Boi,  on vam reseguir els meandres poblats amb espècies d'arbres, plantes i animals tan autòctones com al·lòctones i invasores, i se'ns va parlar sobre el projecte de recuperació del riu, que l'Àrea Metropolitana està duent a terme des de l'any 2007 des d'un punt de vista social i ecològic.



Uns minuts més tard, s'arriba a la passera que uneix Cornellà amb l'altra banda del riu i que es pot travessar a peu o en bicicleta. Des d'aquest lloc podem observar  tota la zona urbana que voreja el riu: Sant Boi, El Prat, Cornellà, L'Hospitalet i Barcelona al fons i que contrasta amb el terreny de cultiu que trobarem una mica més endavant.




Ens uns moments vam arribar a la Masia de Can Comas, que és la seu del Parc Agrari del Baix Llobregat. Allà vam fer una parada per tal que el seu responsable ens parlés sobre el Parc, el riu, i les varietats d'agricultura que s'hi conreen, entre les quals destaquen les carxofes del Prat o les cireres de Llobregat. 




A la Masia de Can Comas vam aprofitar per recuperar forces, fer un mos, i posar-nos al dia amb la resta de bloggers.


Continuant amb la nostra ruta, ens vam endinsar al Parc Lúdic Fluvial del Baix Llobregat, una tram de camins encimentats que segueixen paral·lels al riu. Entre antigues xemeneies que deixen veure el passat industrial de la zona, vam trobar una torre de descàrrega de salmorres, que aboca l'aigua amb sal procedent de les mines de Cardona directament al mar, per no contaminar el riu. La torre es pot fer servir a mode de mirador i divisar des d'adalt tota l'àrea metropolitana, Collserola, el mar, i en dies molt clars, la silueta de Montserrat.







L'última etapa és la porta d'entrada als Espais Naturals del Delta del Llobregat. Aquest espai barreja caminants, ciclistes i patinadors, amb tot de curiosos que van a veure l'enlairemant dels avions de l'Aeroport del Prat. La popularitat és tal, que fins i tot s'hi han instal·lat uns bancs de formigó per tal que la gent pugui estirar-se a veure els avions de manera més còmoda.



Als Espais Naturals del Delta però, cal entrar-hi caminant. Tot el que podem trobar a les platges del Prat fins a la desembocadura és tan gran, que caldria dedicar-hi una altra jornada sencera...a la propera trobada de blogaires!


La nostra excursió va acabar al Parc Nou del Prat de Llobregat, un gran espai amb petits estanys i zona de picnic, però recomanem arribar fins a la platja del Prat, ben condicionada per banyar-s’hi o simplement per passejar entre les dunes.

Si voleu saber més sobre el nostre blogtrip, aquí teniu els articles de la resta de participants: 



Xavier Basora, blog ‘Per terra, mar i aire’

Jordi Canal-Soler, blog ‘Apunts de viatge’ 


Tonia Rius, blog ‘Raconets’


Sandra Moscoso, blog ‘Fotografiando y viajando’ 

Neus Prats, blog ‘La meva Barcelona’

Susanna Rodríguez i Jordi Bosch, blog ‘Companys de viatge’


Jordi Cirach, blog ‘Curiosa Barcelona’


Jordi Tunica, blog ‘Viatge per Catalunya’


Carles Rué, blog ‘A l'aguait!'

Mònica Usart, blog 'Meteocuina'


Òscar Marín, blog 'El plaer de viatjar'

6 comentaris:

Jordi ha dit...

Molt rebé!! la Mònica i jo vam estar encantats del matí...i això que havia de ploure, hehehehe

Elisabet R. Luján ha dit...

La veritat és que va fer molt bon dia! :)

Gio Laguna ha dit...

Me gusta tu aventura bloguera! Qué vengan muchas más! ;)

Elisabet R. Luján ha dit...

Están ahí, esperando! :)

Miriam ha dit...

Echo de menos que salgas tú también en alguna foto ¿no? A ver si te dejas fotografiar chiquilla!
Por cierto, no sabía que habías estado con la M. Usart, jeje, yo la escucho varias veces al día...

Clari ha dit...

que lindo es vacacionar y disfrutar de unas lindas tardes con amigos.. yo quiero sacar pasajes a miami para irme con mis amigos.. espero poder tener la oportunidad sino nos iremos a un lugar mas cerca

Entrades més populars