Traductor

dimecres, 27 de novembre del 2013

Narbonne-Languedoc Roussillon. Ruta de 8 dies pel sud de França

La ruta de 8 dies pel sud de França transcorre entre el Languedoc i la Provença: Narbonne, Béziers, Nîmes, Avignon, Gordes, Ménerbes, Bonnieux, Lourmarin, Marseille, Aix en Provence i Arles en cotxe.

Dins de la regió del Languedoc-Roussillon i pertanyent al departament d'Aude, podem dir que Narbonne es divideix en dues parts, a cada vora del riu. El marge dret del canal, és un poblet encantador i senzill, de carreronss plens de cases amb tons ocres i vermells que donen el tarannà característic a les viles del Llanguedoc i la Provence.



Al tractar-se d' un petit poblet dins de la ciutat, la zona del marge dret és anomenat el Bourg,  i compta amb dues o tres esglésies, com la Basilique de Saint-Paul. És una de les esglésies més antigues del Midi francès, construïda sobre vestigis paleocrisitians, (van trobar antigues làpides) i una barreja d'estils romànic i gòtic.



Continuant amb l'itinerari pel Bourg, passem per davant de la Maison des trois nourrices, que té com a característica principal una finestra, mostra de l'art renaixentista a la regió.


L'itinerari continua per l'Ancienne Église des Agustins i per l'Église de Notre-Dame de Lamourguie, que és un dels majors museus lapidaris d'Europa. Per acabar amb aquesta riba del canal, podem passar per Les Halles, el mercat centenari, la façana del qual ha estat remodelada amb un muntatge ple retrats de persones del segle passat que li dóna un encant evocador d'altres temps.


L'altra banda del riu és molt més cosmopolita,  i per això és coneguda com la Cité. És recomanable anar caminant pel Cours Mirabeu, una mena de rambla molt animada.


Per creuar el Canal de la Robine, declarat Patrimoni de la Humanitat,  s'ha de passar per un pontet, i just davant es veu el Pont des Marchands, que és igual que el Ponte Vecchio de Florència, és a dir, que està construït per dins, i és per on passava la antiga Via Domitia.


En creuar, s'ha de travessar el bonic Promenade des Barques, un passeig ple de plataners, que és considerat el pulmó de la ciutat i del qual s'agraeix la seva existència sobretot quan fa molta calor, per l'ombra que proporcionen.

A la banda dreta de la Cité hi ha la Place de l'Hôtel de Ville, on trobem la Via Domitia, que fou descoberta el 1997.


A la mateixa plaça hi ha el Palais des Archêveques, que és el segon conjunt monumental arquebisbal després del d'Avinyó. Al seu interior es troben coses com el Musée Archéologique, o el d'Art. Es troba flanquejat per la Donjon Gilles Aycelin, un torreó fet construïr per l'arquebisbe que li dóna nom, per tenir control sobre tota la ciutat i més enllà dels seus límits. 




Després, passejant pels bonics carrerons que rodegen la plaça de l'ajuntament, s'arriba a l'esplèndida Cathedral de Saint-Just et Saint-Pasteur, d'estil gòtic rayonnant o radiant, l'etapa més esplèndida del gòtic, que comprèn els segles XII i XIII. El que més sorprèn, és la seva alçada, i l'enorme cor, que és el cor gòtic més alt del Sud de França. Per fora, veiem que el transsepte de la catedral es va deixar sense acabar. Completen la visita els jardins de la catedral i el claustre.



8 comentaris:

Bleid ha dit...

molt guapo elisabet, la veritat que França es una de les meves asignatures pendents i tinc moltes ganes de coneixer-hi mes...
gracies per donar-me l'oportunitat de poder introduir-me mes en le France
petons

Gio Laguna ha dit...

Deberíamos hacer algun viajecito todos juntos, yo quiero salir en este blog! :P

Elisabet R. Luján ha dit...

Bleid: M'alegro que t'hagis pogut introduir encara que sigui una mica, j'adore la France!

Sergio: Vaya morro! Tú te quieres hacer famoso a mi costa! :P

MIGUEL NONAY ha dit...

Precioso Elisabet, las fotos del atardecer y de los canales me encantan.

Cuando vaya a esta zona te consultaré.

Buena opción la de los Fórmula 1 para dormir.

Besitos, y buen fin de.

A Salto De Mata

Unknown ha dit...

Bonito viaje, las fotos son curiosa, como de otra época. Saludos.

Elisabet R. Luján ha dit...

Miguel: Sí sí, nos asustaba un poco la F1 para dormir y la verdad es que no nos fue tan mal...

Un saludo!

Impresionista: Jajajaj!Las fotos parecen de otra época porque estan reveladas en papel mate y luego escaneadas y pasadas al ordenador! Y la verdad es que queda muy raro!

Gracias por pasar!
Elisabet

MireiaSune ha dit...

Molt Bon post! M'has arrencat un bon somriure només començar perquè el meu primer viatge amb 4 mesos de Carnet de cotxe també va ser a França, pràcticament el mateix recorregut però el meu destí era Còrsega, així que a banda de Montpellier, Nice, Cannes, no em vaig aturar a cap altre punt. Prendré el teu post de Referència per quan visiti el país veí...un lloc que m'apassiona i on sempre en sento com a casa...França és fascinant i ho has deixat molt clar en el teu post.
Gràcies per compartir la Info! Una abraçada!

Elisabet R. Luján ha dit...

Moltíssimes gràcies per passar, m'alegro que t'hagi agradat l'entrada! :)

Entrades més populars