Traductor

dimarts, 17 de novembre del 2015

Trucs i coses a tenir en compte abans d'anar a Firenze!

La capital de la Toscana pot considerar-se la meca dels amants de l'art, la ciutat del Renaixement per excel·lència. Cada carrer, cada casa, cada cantonada té una història per explicar. No és fàcil resumir en una sola entrada totes les coses que es poden veure, i és per això que els capítols de Florència i d'alguns pobles i ciutats més de la Toscana estan dividits en vàries parts. Els lectors ho agrairan i és segur que serà d'ajuda a molts viatgers. Així doncs, comencem el nostre viatge per una de les ciutats més maques que veureu mai. Amb tots vosaltres, Florència!


ASPECTES A TENIR EN COMPTE:

Val la pena la Firenze Card?

Abans de començar la visita per la ciutat cal saber que a Florència tot s'ha de pagar i, si bé és veritat que en la majoria de les entrades tenen gratuïtats i descomptes per als menors de 25, també és cert que finalment t'acabes deixant bastants diners si el que t'interessa es poder accedir a la majoria de les atraccions turístiques.

La Firenze Card és una targeta que es pot comprar per internet o bé en alguns dels punts turístics de Florència. No és barata, té un cost 72 euros per persona i una validesa de 72 hores des del primer moment que es fa servir. Tot i la despesa, els avantatges són infinits: la targeta permet entrar directament, sense reserves ni cues a les principals atraccions turístiques, entre les que destaquen la Galleria dell'Accademia, la Galleria degli Uffizi, o la cúpula del Duomo. En temporada alta, la cua per poder accedir a aquests llocs pot arribar a ser de dues o tres hores si no s'ha fet una reserva prèvia. Tenint en compte que fer una reserva prèvia significa haver de pagar 15 euros per entrada (a l'Academia i als Uffizi és als únics llocs on val la pena) i haver d'escollir entre unes hores limitades, és per plantejar-s'ho.

Cal saber, a més, que amb la Card es poden agafar busos i tramvies il·limitadament durant els 3 dies de duració de la targeta. Florència no és una ciutat gran i és assequible a peu, però hi ha moments en què s'agraeix molt poder seure i no haver de caminar. Per últim, amb la targeta, hi ha accés a wi-fi a molts punts de la ciutat. No és que estigui cobrant comissió cada vegada que algú compri la targeta, és que jo només hi vaig trobar avantatges. 




Dies i hores de tancament:

La majoria dels museus a Florència tanquen els dilluns, així que val la pena organitzar-se els dies en funció d'aquesta petita premissa. Segurament per estratègia turística (així has de quedar-te a Florència més dies), tot el que es pot visitar a la ciutat tanca les portes molt d'hora, sobretot a l'hivern, o només està obert unes quantes hores durant el matí. S'han d'estudiar bé els horaris i calcular el temps que necessitarem veure cada cosa per tal de poder veure-ho tot.


Si hi aneu en cotxe...

ZTL: El centre històric de Florència és molt petit i es pot arribar a tot arreu a peu. L'entrada dels cotxes, per sort, hi està molt limitada; això fa que voler aparcar el cotxe sigui un calvari. S'hi ha d'anar molt en compte: les Zona a Traffico Limitato (ZTL) són molt extenses, i aparcar el cotxe en un mal lloc pot comportar una multa bastant cara.


Garatges: La problemàtica per aparcar cotxes fa que als carrers de Florència proliferin, igual que els palazzos, els garatges privats a les plantes baixes dels edificis. Per un "mòdic" preu que oscil·la entre els 20 i els 30 euros AL DIA es poden deixar allà aparcats mentre dura la visita per la ciutat. Fora de les ZTL pràcticament tot són zones blaves que també s'han de pagar, així que la millor opció és anar a Oltrarno, i intentar deixar el cotxe allà, que no està tan concorregut.

Entrada a les esglésies

Igual que passa a molts altres països, l'entrada a les esglésies més populars s'ha de pagar. Hi ha un petit truc però, que podeu provar. Normalment, totes les esglésies tenen una petita porta lateral o darrera per als fidels. Si dieu que entreu "a pregare" i no traieu la càmera només posar els peus al recinte, us deixaran entrar sense complicacions. Això sí, porteu sempre un mocador a la bossa, perquè fins i tot a les èpoques d'estiu s'ha d'anar amb les espatlles cobertes i amb faldilla o pantaló lleugerament llarg. Si no voleu que us facin posar una mena de plàstics horrorosos per l'esquena i les cames, aquesta és la millor opció.


Entrades més populars